Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

fredag 27. mai 2011

Tiden flyr og MYE skjer...

Har jo knapt vært på nettet den siste uka, mye som skjer...

Midt i permisjonen min dukket jo en spennende jobbmulighet opp, med arbeidstider som vil passe perfekt til familiesituasjonen... Altfor interessant til å bare la det passere, så det endte jo med at nå har jeg fått meg ny jobb ;) Skal inn i et verv som HTV i NSF i Tromsø kommune, og det er masse nytt å lære! Men det blir utrolig spennende... Jeg skal begynne allerede midt i aug., og Morten må få litt av min permisjon... Men det skal vel gå bra. Skal bare jobbe 4 dager i uka, og ikke turnus, så gevinsten for familien er nok bra :) Ellers er det med litt skrekkblandet fryd jeg driver å ringer rundt til ulike instanser for å lete meg fram i alt det nye, men jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt på jobben i aug. :)

Vi har startet campinglivet igjen, har vært et par ganger nå på Olderelv camping i Skibotn hvor vi har kjøpt vogn og spikertelt :) Barna storkoser seg og Jonas synes det er supert ute, men er ikke helt fortrolig med sengen sin der ennå... Køyeseng er jo ikke helt det samme som sprinkelseng....men det går seg til...

Hjemme planlegges snart ny runde med bursdagsfeiring, denne gang er det prinsessa på 8 som gleder seg til bursdagen sin... Hun skal feire med klassevenninnene på en bondegård utenfor byen her, der det blir grilling, kake, brus, ridning og ellers besøke dyrene på gården... Så tar vi familiefeiring hjemme :) Vel, hele tiden noe som skjer, lurer på hvordan jeg skal få tid til å begynne å jobbe igjen?!? ...hehe...

fredag 20. mai 2011

17. mai

Puh, da var 17. mai over og Jonas har feiret sin første Nasjonaldag :)

Dagen startet pappas gode frokost, hopp i bunader og finstas og så ut...

Mathias og Emma skulle selvsagt gå i skoletoget, mens vi andre skulle se på. Jeg øvde med Jonas på å vifte med flagget og rope "hurra" mens vi gikk alene bortover veien, og han var ivrig som bare det... men når skoletoget omsider kom forbi ble han fullstendig satt ut og klarte vist ikke bevege på hverken flagget eller rope "hurra"... Hehe, det så ut til å være en sjokkartet opplevelse, han var helt satt ut! Men store øyne sugde han til seg inntrykkene som strømmet forbi, men sa ikke stort...

Siden ble det en tur til mommo, som har tradisjon på å lage cafe til familien :) Superdupert! For det første var det både mat og kaker og kaffe å få, det var ingen kø, det var varmt og godt og det var gratis! Tjihi... Barna storkoset seg sammen med søskenbarna sine og vi hygget oss med familien min.

Så ble det bytur, med snadder, sukkerspinn, russetog og borgertog. Da vi sto å ventet på russetoget sa jeg til søsteren min at jeg ville snike meg litt frem sånn i starten med Jonas slik at han kunne se pappaen sin i toget... Haha, folk rundt oss må jo ha tenkt at "hun derre dama har vært på barnerov" tjihi... men saken var nemlig at i år var akuttmedisinsk avd. æresruss, så gubben gikk i russetoget for 2. gang i livet hans, hehe... 

Så ble det en tur til svigers hvor vi fikk lapskaus og mere kaker. Broren til Morten har bursdag på 17. mai, så det var litt bursdagsfeiring der med den siden av familien :)

Ble en super dag, alle var strålende fornøyd. Jonas var nok full av nye inntrykk, men tror han syntes det var veldi spennende, for han nektet å sove denne dagen!

Bilde fra skolegården til barna....

mandag 9. mai 2011

Scrapbooking

Så utrolig deilig det er å gå inn i sin egen boble og stenge hele verden ute i blandt! Det er det jeg gjør når jeg scrapper, da flyr tiden og jeg storkoser meg med papir og bilder, blomster, pynt og lim...glemmer både å spise og drikke...rene slankekuren dette ;)






Ringte folkeregisteret i dag ettersom vi ennå ikke har fått fødslesattesten for å spørre om de var ferdig med alle registreringer, og ja da, svarte de, alt er på plass. De var helt klar på at det bare var å dra på passkontoret nå for å fixe passet, for nå var alt på stell... Og så jeg gjorde... Meeeen, nei, der var systemet låst på Jonas enda, og de kunne ingenting gjøre fordi han ennå er registrert med Etiopisk statsborgerskap! Er det mulig????!? Kjenner jeg begynner bli irritert nå, må jo få ordnet med det passet snart! Og gjerne bankkonto til han også...

lørdag 7. mai 2011

Størstegutten 12 år!

Dagen i dag startet da Jonas vekte oss ca. 08.30. Det ble et kjapt bleieskift, vi fikk vekket Emma og de tok hver sin pakke før vi gikk inn til Mathias og vekte han med bursdagssang og gaver på sengen. Gavene var suksess; Tony Hawk Shred til PS3 (med brett) stod nemlig høyt på ønskelista ;)

Etter å ha koblet til å prøvd noen runder klarte Mathias omsider å løsrive seg for å komme ned å spise frokost... og da fikk han lest avisen der det var gratulasjon med bilde av han ;)
Jeg stod på kjøkkenet og bakte kaker til ca. 14, Morten støvsugde og luftet Nelli... så dro vi ut å spiste pizza på Yonas :)

I 16-tiden kom bursdagsgjestene. Det var familie og faddere, og det ble en hyggelig feiring av den store gutten vår. I morgen kommer noen naboer innom på kaffe og kaker, så vi får i alle fall i oss nok kalorier denne helgen :)

Mathias, de beste ønsker til den supreste 12-åringen min! Du er fantastisk! Vi er så utrolig stolte av å ha en sånn fin, snill, god, flink, ansvarsfull og ikke minst omsorgsfull gutt! Elsker deg SÅ masse, gutten min; "til evigheten og forbi" (sitat: Buzz Lightyear, Toy Story). Den største klemmen til deg fra mammaen din...

onsdag 4. mai 2011

Mathias snart 12 år

Til helga er det feiring av 12 års dag i huset. Mathias blir hele 12 år! Det er utrolig rart, det er jo ikke lenge siden han var på Jonas sin størrelse!

Vel, i alle falll er vi verdens heldigste foreldre som har den beste 12åringen man kan ønske seg! Han er en super gutt, så flink med alt han gjør, fornuftig og omsorgsfull. Nå skal det snart bakes kaker for bursdagsfest på lørdag :)

Han har forresten satt nye griller i hodet hos familien Jørgensen/Norrie; han vil vi skal kjøpe campingvogn igjen! Vi solgte vogna for et par år siden pga. at den ble lite brukt ettersom vi begge hadde lite familievennlige turnuser og vi hadde mye som skulle gjøres på huset. Vel, nå er tingenes tilstand litt annerledes, så vi er i forhandlinger om en vogn nå :)

På hytta i påsken lærte han seg ordentlig "mainnfolkarbeid". Læringskurven var bratt da han tok øksa i hendene sine for å hugge ved. Men med god instruksjon fra pappa og farfar så ble han jo en kløpper på å hugge ved :)


Ellers scrapper jeg noe innimellom til Jonas sitt album...



tirsdag 3. mai 2011

Fremdeles ingen fødselsattest...

Enda ikke hørt noe fra folkeregisteret, spørs om Jonas får pass i tide før ferien...eller bankkonto for den saks skyld... Det går ikke akkurat fort i svingene dette her...

Men det gjør det på sykkelen for tiden :) I høst kjøpte jeg meg sykkel med henger så jeg kunne putte Jonas i når vi skulle sykle på tur til våren, og nå er det vår og sykkelen og hengeren er ute av garasjen! Han storkoser seg i hengeren. Det er vist så super å sitte i at han like godt sovner av der til slutt, hvis turen blir lang og gutten blir trett, hehe. Men angrer ikke på det kjøpet, det er nå helt sikkert, den er perfekt å ha på sykkelen for å putte lillegutt i, man får til og med plass til handlevarer baki der :)
I går ble det en litt strabasiøs tur. Vi var på tur ut da vi fikk melding fra farmor om at hun hadde fri og det var sol og sjokoladekake på verandaen hennes, hint, hint... Vel, det er klart det fristet, så vi suste over brua og sørover... Men skal si det kjentes godt i korsrygg og bekken etterpå, her var vist en kropp som ikke var helt syklet inn for sesongen, tjihi....

I dag ble en litt roligere dag for kroppen min. Nå har jeg syklet tre dager på rad, tenker det er fornuftig med en dag pause. Så jeg fikk gjort litt fornuftig opprydding, flaskepanting, levert inn noen filmer som var leid og vasket klær... Ellers fikk jeg endelig bestilt meg en lenge etterlengtet frisørtime. Gubben har fri på fredag, så da var det et smutthull til å snike seg bort en tur ;)

Jonas har i løpet av påsken fått smaken på godsaker og ikke minst popcorn! Nam...
Hele familien er blitt mer glad i popcorn etter at vi var i Etiopia, der popcorn var snacs til kaffeseremonien.

Ultralyd

Ultralyd

Romantikk i solnedgang

Romantikk i solnedgang
Bildet tok jeg på Jurmala beach i Latvia

Solnedgang

Solnedgang
Bildet er tatt i Sozopol, Bulgaria.

Stillhet på Senja

Stillhet på Senja

Piken ved stranden

Piken ved stranden
Min lille Emma på ferie

Bølgenes brus

Bølgenes brus
Mathias på ferie

Trolsk stemning

Trolsk stemning
Bildet er tatt fra en midnattstur på fjellet, hvor tåken la seg tett under oss

Love is in the air...

Love is in the air...
Dette bildet vant jeg en premie på i en fotokonkurranse :) Bildet er tatt på Sommarøya utenfor Tromsø

jeg og du og vi to....

jeg og du og vi to....
En vårdag i Hyde Park

Strandpiken

Strandpiken
Smakte måltidet, Emma??