Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

tirsdag 5. juli 2011

Lano-ungen 2011

Som alle mødre synes jeg selvagt at nettopp min hjerteknuser er sjarmøren som ville vært en god representant for lano det kommende året... Derfor har jeg da meldt han på, men ligger jo en del etter da det har vært en åpen konkurranse en god stund allerede... meeen: Det er ennå håp, selv om noen har over 18000 stemmer, for det kåres en vinner pr. fylke i denne runden, og den ledende i Troms har pr. i dag i underkant av 1000 stemmer... Tenkte derfor at det ikke gjør noe å informere om at han er der, og hvis det er noen som lar seg sjarmere av denne tassen her; send din stemme en gang pr. dag til lano :) Finn han under Troms og navnet Jonas Boye, trykk så på hjertet under bildet hans ;)

I fjor gikk seieren til en supersjarmerende gutt med funksjonshemning, i år kan vi representere en annen gruppe av barna... Lano-ungen er kan være med på å vise mangfoldet blandt Norges sønner og døtre! Stem i vei, folkens ;)

mandag 4. juli 2011

Familieidyll på ferie i Sozopol

Da har vi vært to uker på ferie i Sozopol og koset oss. Vi tok inn på St. Thomas (eller Sveti Toma), et supert hotell ca. en mil utenfor byen. Helt greit, stilt og rolig og vi tok taxi inn til byen når vi ville på bytur. Hotellet var svært innbydende og vi hadde det helt fantastisk der. Det var god standard, rent og pent og hyggelige mennesker som vi traff der.

Byen er en koselig liten by med en svært sjarmerende strandpromenade i gamlebyen. Vi måtte naturligvis spasere litt der, og fant også flere koselige restauranter langs stranden med nydelig utsikt utover havet...
Ellers ble det selvsagt tid til mye lek, bad og kos. Stranden var fin og ikke så altfor folksom, så det var betryggende for en lettere overhysterisk mamma som hele tiden må ha øynene festet på de små håpefulle ;)

Emma er blitt en riktig liten dame i løpet av ferien, og måtte stadig vekk bytte klær og hadde meget klare meiniger om hva hun kunne ha på seg og i hvilke kombinasjoner.
Jonas elsket bare å være på stranden, og en kombinasjon av is og sandstrand var det beste...(selv om det slett ikke så særlig fristende ut med en is som var så full av sand at man ikke kunne se isen som var innerst inne på pinnen...hehe...)
Mathias har vært i skikkelig shoppingmodus og syntes det var toppers med alle de rimelige "merke-klærne" som var å finne. Det ble noen capser og t-sjorter, ja ;)

Vi har vært ute stort sett hele tiden, og nå etter at vi kom hjem vil Jonas ikke være inne. Han har funnet ut at det beste i verden er uteaktiviteter og vil helst bare være ute :) Han er blitt ekstremt facinert av kjøretøyer, og det var verdens største lykke da han selv fikk kjøre en batteridrevet bil på ferie...men lykken var kortvarig, for det ble jo et helsikes liv da vi etterhvert regelrett måtte slite han bort fra bilen...
Hjemme ventet oss en overraskelse. Vi hadde lånt ut huset noen dager til Geir Åge som vi ble kjent med i Addis. Spreke mannen skulle til Tromsø for å springe marathon, og vi tenkte det var vel kjekt at huset ikke sto tomt, så hadde vi noen som passet det... Vel, den vaktmesterjobben gjorde han ikke så bra, hehe... (Regner med han fikk munnkurv av noen, for ikke sa han noe til oss heller om at huset var blitt stylet...) Vi kom hjem til vårt røde hus som nå hadde fått hvite prikker overalt, samt alle utemøblene våre var plassert på taket! Det var litt av et syn, så ut som et skikkelig sukkertøyhus, jo :) Noen av gubbens "gode" kollegaer har vist hatt det svært morsomt her helgen før vi kom hjem, men jeg må vel bare innrømme at den der kom vel antakelig som fortjent... For å si det mildt er det mye lurerier og morsomheter i den bransjen hans, og han er vel en av de aktive der, ja... Vi lo godt, en fantastisk skøyestrek...hehe...
(Sist han kom fra ferie hadde de fylt garderobeskapet hans på jobben med sånne små kuler som er inni en sakkosekk. De hadde tømt en hel sakkosekk inn gjennom luftehullene i taket på skapet, så da han åpnet rydde det ut små og statiske kuler som på et øyeblikk var overalt, hihi...) Så det er ikke trygt for den karen å ta ferie, gitt...

Vel hjemme igjen, etter å fått bort alle prikker og ned alle møbler, og ikke minst letet frem alle stigene som selvsagt også var gjemt (oppå garasjetaket, det skulle ikke være for fort gjort å fjerne prikkene, nei)  var det å ta fatt på noen huslige gjøremål som ventet. I uka som gikk har vi fått gjort masse, både husmaling, montering av rekkverk på trappa, masse klesvask og vi har vært i campingvogna i godt vær i helgen. Nå skal resten av ferien nytes hjemme og i campen :)

Ultralyd

Ultralyd

Romantikk i solnedgang

Romantikk i solnedgang
Bildet tok jeg på Jurmala beach i Latvia

Solnedgang

Solnedgang
Bildet er tatt i Sozopol, Bulgaria.

Stillhet på Senja

Stillhet på Senja

Piken ved stranden

Piken ved stranden
Min lille Emma på ferie

Bølgenes brus

Bølgenes brus
Mathias på ferie

Trolsk stemning

Trolsk stemning
Bildet er tatt fra en midnattstur på fjellet, hvor tåken la seg tett under oss

Love is in the air...

Love is in the air...
Dette bildet vant jeg en premie på i en fotokonkurranse :) Bildet er tatt på Sommarøya utenfor Tromsø

jeg og du og vi to....

jeg og du og vi to....
En vårdag i Hyde Park

Strandpiken

Strandpiken
Smakte måltidet, Emma??