Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

torsdag 13. januar 2011

New Life Community


For en opplevelsesrik dag!
Mamma til mannen min (svigermor), har flere søstre som har vært mye involvert i dette prosjektet over flere år, og selv har hun også støttet arbeidet deres en tid. Nå har vi fått sett hva dette er og er overveldet over hvilken enorm jobb som gjøres for de fattigste av de fattigste barna her i Etiopia.

Vi fikk treffe damen bak hele organisasjonen, Genet Loulseged. For en dame! Hun er selv oppvokst her men flyktet til Norge etter hvert. I Norge traff hun mannen sin og utdannet seg, hun hadde hele tiden en drøm om å gjøre noe av betydning i hjemlandet sitt. Hun ventet på den rette anledning, og etter 15 år kom den. Da dro hun og familien tilbake til Etiopia, og i 1994 startet hun opp en skole for barn med en startkapital på 500,- NOK! Med hjelp fra tidligere kolleger og venner fra skoletiden som underviste på frivillig basis var dette mulig.
Etter hvert har arbeidet vokst, men god støtte fra norske sponsorer. I dag har New Life til sammen 3500 elever fordelt på 11 skoler rundt om i landet. Vi fikk komme på besøk til en av skolene her i Addis, med 800 elever, samt en barnehage i tilknytning. For en opplevelse!

Fra vi stoppet bilen og kom oss ut av den ble vi møtt av barn som kom strømmende mot oss og rakte frem hendene for å hilse på oss å ønske oss velkommen. De smilte og rett og slett strålte mot oss, så utrollig glade for å få besøk. Vi ble hyllet som kongelige, alle elevene stilte opp på rekke og hilste oss velkommen i kor. Noen barn kom frem og rakte oss blomsterbuketter. Vi hadde med gaver til barna på skolen, mange nye fotballer som ble delt ut og barna jublet og var overlykkelige! De takket og strålte fra øre til øre som om vi var selveste julenissen!




Etterpå fikk vi omvisning på skolen, vi fikk se hva de seneste sponsorpengene hadde gått til; en kjemisal. Vi fikk besøke noen av klassene, og ble møtt med sang og dans, og jeg kan love at ingen norsk klasse kan synge som disse kunne! Det var fult trykk, de sang for full hals og med en ubeskrivelig glede og en takknemmelighet for å ha fått denne muligheten til å gå på skole. Disse barna vet at eneste vei til et liv er utdannelse, jobb og økonomisk balanse.


Til gjengjeld fortalte vi om Norge og sang norske sanger for de. Mathias slo til med litt breakdance, noe de syntes var utrolig festlig! Var tydelig at de ikke hadde sett noe liknende før ;) Emma tok en solo-sang og de klappet voldsomt for oppvisningen vår.

Jeg spurte Genet hva som skulle til for å bli tatt inn på skolen, og hun sa at de samarbeider med kommunene og bydelene som henviser de aller fattigste barna. Barna uten foreldre, eller med foreldre som er syk eller ute av stand til å jobbe, eller de som har foreldre med aller laveste inntekt. Når de får barna henvist hit har de sosialarbeider som reiser hjem til de og vurderer situasjonen. Mange av barna er foreldreløse og bor hos slekt, venner eller naboer. Og når man vet at 4,6 mill. barn er foreldreløse i dette landet er det store ting man kan utrette her!

I løpet av dagen der fikk vi være med på lunchen til elevene. I et telt i skolegården var matsalen, hvor barna i tur og orden fikk komme inn og spise et varmt måltid. For mange av barna var dette det eneste måltidet de fikk i løpet av dagen. I dag var det ris med saus av etiopiske krydder som sto på menyen.

I barnehagen ble vi også møtt med blomsteroverrekkelse og sang. Små barn på rad og rekke som strålte forventningsfult over besøket fra Norge. Vi delte ut kjeks, klubber, fotballer og ballonger her, noe som ble mottatt med største glede og takknemmelighet.

Emma fant også en jente som hun ga capsen sin til, jenta ble så utrolig kry!

Nå har de også startet opp gamlehjem her i Addis. Her er ikke gode kår for de gamle som ikke lengre er arbeidsdyktige. De havner på gata som tiggere. Dette er første gamlehjemmet i denne byen!

Heretter har de fått noen nye sponsorer, det er helt sikkert!! Et fantastisk arbeid blir gjort her, de gir barna en mulighet for et verdig liv med utdannelse og jobb, fremfor et liv på gata… Jeg vil oppfordre alle til å støtte deres arbeide med økonomisk sponsing.

Gå inn på hjemmesiden for mer informasjon:
http://www.newlifecommunityethiopia.org/



Til sist:

Midt i all fortvilelsen blandt oss nordmenn her nede pga. rot i sakene våre med dokumenter ol, er det med glede vi har mottatt nyheten om flere tildelinger! Vil benytte anledningen til å gratulere de nybakte foreldrene, vi er spente på hvem det er og hvilken av de herlige barna som endelig har fått nye foreldre. Uten å vite noe som helst kan jeg bare på helt generelt grunnlag si til alle ventere der hjemme: dere har noe fantastisk i vente! Barna er så utrolig herlige og sjarmerende, rett og slett nydelige!

Ellers ligger ikke sakene våre så godt an. Fikk i dag vite at sakspapirene våre ikke var lagt feil i en bunke for uferdige saker, de er nemlig uferdige!! Viser seg nå at det mangler et dokument fra forrige rettsrunde (som var lenge før vi kom hit; med biologiske familie eller myndigheter). Dokumentet som sier noe om hvorfor ikke biologisk familie kan ta vare på barnet... Vi ser mørkt på dette og ser jo for oss uker eller måneder her nede.
Noen her har også sjekket mulige hjemreisedatoer, og det viser seg å ikke være noe ledig før 5. febr. tidligst (på våre billetter, kan evt. kjøpe nye billetter som vil bli ganske så kostbare...) Det er ganske fortvilende når det nå viser seg at det står på et dokument som skulle vært ferdig lenge før vi kom hit!

Så da avslutter jeg med å oppfordre min mamma (som er den eneste jeg kommer på som ikke har noe som gjør at hun holde seg hjemme) til å sjekke billetter for å komme seg ned hit å holde meg med selskap et par uker!

2 kommentarer:

  1. For en herlig fortelling du har gitt oss her :o)
    Det er helt fantastisk at noen mennesker tar på seg en slik oppgave; å gi fattige og utsatte barn rundt i verden en ny sjanse!! Og nå inkluderes de eldre fattige også!
    Jeg er rørt til tårer av denne historien, dette er absolutt noe som er verd å støtte med pengegaver, det er jo helt tydelig!
    Vi savner dere og håper at dere kommer hjem til kalde Norge snart:)
    Klem fra mamsen:)

    SvarSlett
  2. Hei
    kjemprinteressant det du forteller, og så langt fra vår virkelighet her i rike Norge . Synes det er veldig synd at ikke alt er i orden, og at du/dere ikke har oversikt over når alt har ordnet seg. Håper alt ordner seg for dere snart. Vi savner dere. Stor klem fra Bittrn

    SvarSlett

Ultralyd

Ultralyd

Romantikk i solnedgang

Romantikk i solnedgang
Bildet tok jeg på Jurmala beach i Latvia

Solnedgang

Solnedgang
Bildet er tatt i Sozopol, Bulgaria.

Stillhet på Senja

Stillhet på Senja

Piken ved stranden

Piken ved stranden
Min lille Emma på ferie

Bølgenes brus

Bølgenes brus
Mathias på ferie

Trolsk stemning

Trolsk stemning
Bildet er tatt fra en midnattstur på fjellet, hvor tåken la seg tett under oss

Love is in the air...

Love is in the air...
Dette bildet vant jeg en premie på i en fotokonkurranse :) Bildet er tatt på Sommarøya utenfor Tromsø

jeg og du og vi to....

jeg og du og vi to....
En vårdag i Hyde Park

Strandpiken

Strandpiken
Smakte måltidet, Emma??